Workshops op school​​

Ontdek leukste workshops voor scholen

Met een workshop op school geef je meer dynamiek aan de invulling van je les, cultuurdag of schoolproject. Je hoeft hiervoor het schoolgebouw niet te verlaten.. Wij komen naar de school en nemen alles mee!

Veel gestelde vragen over workshops op school

Als docent binnen het onderwijs kan je veel. Desondanks wil soms toch net wat meer diepgang kunnen bieden aan de leerlingen op plekken waar je de expertise niet hebt. Je kan dan een professional inzetten die een extra dimensie kan geven aan de reguliere lessen.

Er komt iemand van buiten de school een les geven. Dit werkt vaak zeer inspirerend en verfrissend voor de leerlingen. Wat wij ook weleens horen van schooldocenten, bij bijvoorbeeld een rap of een graffiti workshop, is “dit is zou ik zelf ook wel kunnen doen maar het komt gewoon veel beter over wanneer een enthousiaste professional dit verzorgd”.

Ja, een workshop op school is erg leerzaam. Uiteraard is het ook gewoon super leuk! Een school activiteit is iets waar de leerlingen echt naar uitkijken. Even iets anders dan de reguliere les.. De leerlingen worden geprikkeld en uitgedaagd. Tijdens onze workshop staat plezier altijd centraal. Wanneer iets leuk is gaat het leerproces vanzelf!

Zoals je wellicht wel kan zien aan onze naam “de CKV Fabriek” zijn wij zeer actief binnen het vak “CKV”. Kunst en cultuur actief beleven staat centraal tijdens onze CKV workshops.

Het merendeel van onze projecten en onze activiteiten is speciaal ontwikkeld ter versterking van de kunstvakken (CKV). Met onze CKV activiteiten is het ons doel om leerlingen kunst en cultuur écht te laten beleven. Niet uit een boekje, maar actief leren, ontdekken en genieten!

Onze school workshops zijn zeer dynamisch en kunnen gemakkelijk worden gekoppeld aan een thema. De afgelopen jaren hebben wij veel projecten tegen pesten verzorgd. Ook staat het thema “identiteit” erg vaak centraal tijdens workshop en/of cultuurdagen.