Stencil art workshop op school

Stencil art is een urban kunstvorm waarbij je werkt met sjablonen. Deze kunstvorm is bekend geworden door de Britse kunstenaar Banksy. Tijden de workshop stencil art op school maken de leerlingen kennis met de techniek van stencil art en gaan ze hun eigen kunstwerk maken!

Dit maakt stencil art op school zo leuk

Wat gaan we doen

De stencil art workshop begint met een een leuke introductie waarbij we uitleggen wat stencil art is. Daarnaast laten we ook wat inspirerende voorbeelden zien.

Nu het concept van stencil art bij de leerlingen bekend is gaan we de techniek doornemen. Hierbij leggen we stap voor stap uit hoe we, van concept tot eindresultaat, gaan toewerken naar een mooi stencil art kunstwerk.
Uiteraard begint elk kunstwerk met een idee. Aan de hand van onze tips gaan de leerlingen een concept verzinnen. Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerpen en het uitsnijden van de sjablonen voor het ontwerp.

Wanneer de sjablonen gemaakt zijn gaan we over tot het leukste gedeelte; de sjablonen tot leven brengen met graffiti spuitbussen! Het voordeel van graffiti spuitbussen is dat de verf snel droogt. Maak je een foutje.. dan kan je er na een minuutje weer overheen spuiten. Dit zorgt ervoor dat er veel ruimte is om te experimenteren omdat je niet bang hoeft ze zijn om een foutje te maken.

Aan het einde van de workshop staan de leerlingen vaak versteld van hun eigen kunstwerken. En je mag je eigen ontwerp natuurlijk gewoon mee naar huis nemen!

Foto`s van stencil art op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.