Capoeira workshop op school

Capoeira is een dansvorm die is ontstaan vanuit de Afro-Braziliaanse slavencultuur. Tijdens de capoeira workshop op school beleven de leerlingen een culturele ervaring vol met expressie, dans, acrobatiek, muziek en zang!

Dit maakt capoeira op school zo leuk

Wat gaan we doen

Op een speelse, ontspannen en interactieve manier maken de leerlingen tijdens deze workshop op school kennis met de kleurrijke wereld van capoeira. De leerlingen gaan aan de slag met allerlei leuke oefeningen waarin verschillende basisbewegingen van capoeira verwerkt zitten.
We beginnen de workshop capoeira met een interactieve kennismaking met de groep en met een korte uitleg over capoeira. Vervolgens zullen we verder gaan met een leuke warming up op om blessures te voorkomen en om de leerlingen lekker enthousiast te maken.

Wanneer de leerlingen goed warmgedraaid zijn gaan we aan de slag met de basisstappen van capoeira. We proberen altijd te zorgen voor veel afwisseling binnen de workshop capoeira zodat de leerlingen continu geprikkeld worden. Er worden verschillende technieken uitgelegd die op de muziek zullen worden geoefend.

Na het oefenen van de techniek wordt er een kring gevorm, de roda, waarin de leerlingen laten zien wat ze hebben geleerd. De workshop capoeira wordt afgesloten met een ontspannende cooling down.

Foto`s van capoeira op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.