Cultuurdag

Een cultuurdag is een compleet dagproject met de leukste workshops op school. In het teken van kunst, cultuur, creativiteit, sport.. of een combinatie van van alles!

Deze activiteit is coronaproof gemaakt en kan veilig worden verzorgd.

Lees coronaproof werkwijze >

Cultuurdag op school

Een cultuurdag op school van de CKV Fabriek is; Positiviteit, energie, ontdekken en vooral heel veel.. Dóén! Wij komen op locatie, nemen alles mee en maken er een geweldige cultuurdag van.


Goed om te weten

 • Al vanaf 10,- pp
 • Op locatie in heel Nederland en België
 • Wij nemen alles
 • CJP Cultuurkaart acceptant
 • Grote groepen extra korting​
 • Programma op maat​

Foto`s van cultuurdagen op scholen


Hoe ziet een cultuurdag op school eruit

In verschillende rondes volgen de leerlingen een compleet programma aan leuke en energieke workshops op school! Jullie kiezen de workshops, wij maken een passend programma voor de cultuurdag!

De leerlingen volgen altijd meerdere workshops, in de vorm van een roulatiesysteem. Over het algemeen zijn dit 2, 3, of 4 workshops in totaal.

Er kan ook een centraal thema aan worden gekoppeld en daarnaast kan het programma worden uitgebreid met een centrale opening en/of eindpresentatie als afsluiting.


Voor wie verzorgen wij cultuurdagen

Elke school, en daarmee ook elke cultuurdag, is uniek. Jij, als docent, kent jouw school en jouw leerlingen het beste. Daarom gaan wij graag met jou in gesprek om je zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Cultuurdag voortgezet / secundair onderwijs

Kunst en cultuur Het grootste gedeelte van onze cultuurdagen verzorgen wij voor leerlingen op middelbare scholen. In eerste instantie is onze cultuurdag dan ook speciaal ontwikkeld voor het vak CKV. Kunst actief meemaken is het algemene doel van dit vak. Een cultuurdag sluit hier dus perfect bij aan!

Cultuurdag basisschool / primair onderwijs

Ook binnen het basisonderwijs zijn wij zeer actief. Helaas is voor basisscholen het budget altijd wat lager.. Hierdoor kan het organiseren van een losse workshop vaak te prijzig zijn. Daarom is een cultuurdag hier een perfecte oplossing voor! Wanneer wij namelijk meerdere workshops op een dag, voor de hele of een gedeelte van de school verzorgen, gaat de prijs per leerling aanzienlijk omlaag!

Cultuurdag beroepsonderwijs / hoger onderwijs

Wij zijn ook regelmatig actief op het MBO, het HBO en op universiteiten. Soms in het kader van cultuur maar meestal wordt de cultuurdag gekoppeld aan een ander thema. Ook verzorgen wij vaak de opening van een nieuw schooljaar. Een cultuurdag is dan een goede manier om het jaar op een toffe manier te starten en om elkaar gelijk beter te leren kennen.


Handige video over onze cultuurdagen

Na het kijken van deze video weet je alles over het organiseren van een cultuurdag.


Wat kost een cultuurdag op school

Een cultuurdag is al mogelijk vanaf een prijs van 10 euro per leerling.

Hoe meer leerlingen, hoe voordeliger de cultuurdag. De exacte prijs is afhankelijk van het aantal leerlingen, het aantal workshops en de tijdsduur per workshop.

Wij geven je altijd een aantal opties zodat je kunt gaan voor de cultuurdag die het beste aansluit bij jullie wensen en budget.


Met een cultuurdag haal je het optimale uit je budget

Wij raden het docenten bijna altijd aan om een cultuurdag te doen in plaats van losse workshops.. Waarom? Omdat je simpelweg gewoon veel meer uit je budget haalt!

De kosten die wij per leerling hebben gaan namelijk enorm omlaag wanneer wij werken met grote groepen, en dit merk je in de prijs.


Docenten over onze cultuurdagen


Beste Koen,

Dank voor de goede organisatie. Volgens mij hebben zowel de leerlingen als docenten een mooie dag gehad. Ik heb achteraf en op de dag zelf veel leerlingen gesproken en die vonden het over het algemeen "best leuk" (voor een puber dus erg positief!!) en ook van docenten hoorde ik bijna alleen maar positieve verhalen (een aantal stelde voor om "zo'n soort dag" meer te gaan doen).

Hopelijk tot snel nog eens!!

Peter

Hoi Koen, was een top dag!

Willem

Beste Koen,

Het was weer een geslaagde CKV dag voor de leerlingen.
Ik heb al veel enthousiaste reacties gehoord!

Mirjam

Hey Koen,

Bedankt voor alle bestanden en de prettige samenwerking.

Het was een leuke dag, de leerlingen waren enthousiast. Volgend jaar weer lijkt me.

En misschien kom ik binnenkort bij jullie terug i.v.m. een theateropdracht.

Groet en een fijn weekend,

Janna


Soorten cultuurdagen voor scholen

Het programma voor de cultuurdag wordt op maat samengesteld. Daarom is een cultuurdag inzetbaar voor een heleboel verschillende soorten gelegenheden. Hieronder vind je een overzicht met de meest voorkomende gelegenheden waarvoor wij cultuurdagen verzorgen.

CKV-dag

Kunst en cultuur actief beleven staat centraal bij het vak CKV. Hierdoor is een cultuurdag, of CKV dag, in onze ogen dé manier om leerlingen, op een actieve manier, kunst en cultuur te laten ervaren.

Sportdag

Kies uit de leukste sportieve workshops om een unieke sportdag samen te stellen. Wat tevens ook vaak gedaan wordt is een combinatie van een cultuurdag en een sportdag.

Thema cultuurdag

Kunst en cultuur actief beleven staat Wij werken vaak themagericht en draaien veel projecten voor vakken als burgerschapsvorming / mens & maatschappij. Thema`s waar wij veel ervaring mee hebben zijn identiteit, pesten, respect en discriminatie.

Opening schooljaar

Wil je het jaar op een energieke manier beginnen? Dan is een cultuurdag hier ideaal voor. Hierbij staan doelen zoals “elkaar leren kennen” en “teambuilding” centraal.

Afsluiting schooljaar

De laatste dag van het jaar? Met een cultuurdag sluit je het jaar feestelijk af.

Cultuurdag als klassenuitje

Kunst en cultuur Is het jouw doel om een leuk klassenuitje organiseren? Een cultuurdag als klassenuitje heeft veel voordelen. Je kan namelijk een heleboel leuke activiteiten doen, met meerdere klassen tegelijk. Op deze manier heb je een toffe dag en ben je dus veel voordeliger uit!

Cultuurdag voor jubileum

Kunst en cultuur Een jubileum wil je natuurlijk vieren! Wij verzorgen vaak cultuurdagen voor jubilea. Een onvergetelijke en feestelijke dag, met leuke workshops en activiteiten!

Online cultuurdag

Met ons aanbod aan online workshops kunnen wij een complete online cultuurdag samenstellen.


Cultuurdag organiseren

Elke school, en daarmee ook elke cultuurdag, is uniek. Jij, als docent, kent jouw school en jouw leerlingen het beste. Daarom gaan wij graag met jou in gesprek om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Omdat elke cultuurdag op school uniek is maken wij altijd een programma op maat. Hierdoor is het programma altijd aansluitend bij de leeftijd, het leerjaar, het doel, het niveau en het thema. Wij luisteren naar jouw wensen, denken mee en geven advies. Daarnaast geven wij je altijd meerdere opties, aansluitend bij jullie wensen en het budget.

Wij helpen je bij het organiseren van een cultuurdag en nemen alle zorg uit handen. Jij als docent kan dus even een dagje rustig aan doen. Maar.. je mag natuurlijk ook gewoon lekker meedoen!


Met een cultuurdag helpen wij de hele school


De leerlingen

Een complete cultuurdag is een ware belevenis voor de leerlingen. De leerlingen krijgen hierbij namelijk de kans om veel meer te doen en te ontdekken dan bij losse workshops. Geen kunst en cultuur uit een boekje, maar actief leren, ontdekken en genieten.

De docenten

Met een cultuurdag op school geef je als docent een extra dimensie aan een vak, dag, thema of schoolproject. Elke cultuurdag is uniek. Daarom luisteren wij goed naar jouw wensen, denken wij mee en geven wij je tips en ideeën.

De school

Met een cultuurdag van de CKV Fabriek heb je een schoolproject om trots op te zijn als school. Onze cultuurdagen dragen bij aan een creatief en positief schoolklimaat. Daarnaast versterkt het de saamhorigheid binnen de school.


Dit maakt een cultuurdag zo leuk en interessant


 • Een cultuurdag van de CKV Fabriek is dé manier om kunst en cultuur actief te beleven.
 • Plezier, ontdekken en “doen” staan altijd centraal.
 • Wij komen naar de school, nemen alles mee en verzorgen de cultuurdag van A tot Z.
 • Leerlingen werken aan belangrijke skills en competenties, voor nu en de toekomst.
 • Een cultuurdag is speciaal en extra voordelig voor grote groepen.
 • Samen creëren we een project om als school trots op te zijn.

Vanaf 10,- pp

Ontvang direct meer informatie!

Kosteloos en vrijblijvend.

Vanaf 10,- pp

Ontvang direct meer informatie!

Kosteloos en vrijblijvend.

Workshops voor een cultuurdag

workshop-smartphone fotografie op school

Workshop smartphone fotografie

Ontdek hoe je mooie foto`s maakt met je smartphone.


 • 45 – 90 min
hiphop ckv cultuurdag cultuureducatie

Hiphop workshop

Een swingende belevenis waarbij fun centraal staat.


 • 45 – 90 min
streetdance ckv cultuurdag cultuureducatie

Streetdance workshop

Een swingende belevenis waarbij we gaan dansen op de muziek van nu!


 • 45 – 90 min
soap acteren ckv cultuurdag cultuureducatie

Soap acteren

Acteren met veel drama en uitvergrote emoties.


 • 45 – 90 min

Video`s van cultuurdagen

Wat deden andere scholen

CKV dag op school Tiel

Energieke CKV dag op school – met heel veel dans en urban sports