Cultuurdag

Cultuurdag op school

Een cultuurdag is een compleet dagproject met de leukste workshops op school!​ In het teken van kunst, cultuur, creativiteit, sport.. of een combinatie van van alles!
Een cultuurdag van de CKV Fabriek is; Positiviteit, energie, ontdekken en vooral heel veel.. Dóén! Wij komen op locatie, nemen alles mee en maken er een geweldige cultuurdag van.

Goed om te weten

Foto`s van cultuurdagen op scholen

Hoe ziet een cultuurdag op school eruit

In verschillende rondes volgen de leerlingen een compleet programma aan leuke en energieke workshops op school! Jullie kiezen de workshops, wij maken een passend programma voor de cultuurdag!
De leerlingen volgen altijd meerdere workshops, in de vorm van een roulatiesysteem. Over het algemeen zijn dit 2, 3, of 4 workshops in totaal.
Er kan ook een centraal thema aan worden gekoppeld en daarnaast kan het programma worden uitgebreid met een centrale opening en/of eindpresentatie als afsluiting.

Voor wie verzorgen wij cultuurdagen

Elke school, en daarmee ook elke cultuurdag, is uniek. Jij, als docent, kent jouw school en jouw leerlingen het beste. Daarom gaan wij graag met jou in gesprek om je zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Cultuurdag voortgezet / secundair onderwijs

Het grootste gedeelte van onze cultuurdagen verzorgen wij voor leerlingen op middelbare scholen. In eerste instantie is onze cultuurdag dan ook speciaal ontwikkeld voor het vak CKV. Kunst actief meemaken is het algemene doel van dit vak. Een cultuurdag sluit hier dus perfect bij aan!

Cultuurdag basisonderwijs

Ook binnen het basisonderwijs zijn wij zeer actief. Helaas is voor basisscholen het budget altijd wat lager.. Hierdoor kan het organiseren van een losse workshop vaak te prijzig zijn. Daarom is een cultuurdag hier een perfecte oplossing voor! Wanneer wij namelijk meerdere workshops op een dag, voor de hele of een gedeelte van de school verzorgen, gaat de prijs per leerling aanzienlijk omlaag!

Cultuurdag beroepsonderwijs

Wij zijn ook regelmatig actief op het MBO en op het HBO. Soms in het kader van cultuur maar meestal wordt de cultuurdag gekoppeld aan een ander thema. Ook verzorgen wij vaak de opening van een nieuw schooljaar. Een cultuurdag is dan een goede manier om het jaar op een toffe manier te starten en om elkaar gelijk beter te leren kennen.

Handige video over onze cultuurdagen

Na het kijken van deze video weet je alles over het organiseren van een cultuurdag.

Wat kost een cultuurdag op school

Een cultuurdag is al mogelijk vanaf een prijs van 10 euro per leerling.
Hoe meer leerlingen, hoe voordeliger de cultuurdag. De exacte prijs is afhankelijk van het aantal leerlingen, het aantal workshops en de tijdsduur per workshop.
Wij geven je altijd een aantal opties zodat je kunt gaan voor de cultuurdag die het beste aansluit bij jullie wensen en budget.

Met een cultuurdag haal je het optimale uit je budget

Wij raden het docenten bijna altijd aan om een cultuurdag te doen in plaats van losse workshops.. Waarom? Omdat je simpelweg gewoon veel meer uit je budget haalt!
De kosten die wij per leerling hebben gaan namelijk enorm omlaag wanneer wij werken met grote groepen, en dit merk je in de prijs.

Docenten over onze cultuurdag

cultuurdag gouda
” Hoi Koen,

Wilde jullie even meegeven dat wij een supertoffe ochtend hebben gehad dankzij jullie. Alle kids waren enthousiast en hebben goed mee gedaan.

We zijn benieuwd naar de resultaten.

En, wellicht tot volgend jaar ! “
Iris (docent)
CKV dag Leeuwarden 2018
” Ook dit jaar zijn de workshops weer naar alle tevredenheid verlopen. Dank daarvoor! “
Ernst (docent)
Techniek kunst basisschool
” Mijn collega’s waren erg enthousiast en de kinderen hebben een heerlijke ochtend gehad. “
V. Rietvelt (docent)

Soorten cultuurdagen voor scholen

Het programma voor de cultuurdag wordt op maat samengesteld. Daarom is een cultuurdag inzetbaar voor een heleboel verschillende soorten gelegenheden. Hieronder vind je een overzicht met de meest voorkomende gelegenheden waarvoor wij cultuurdagen verzorgen.

CKV-dag

Kunst en cultuur actief beleven staat centraal bij het vak CKV. Hierdoor is een cultuurdag, of CKV dag, in onze ogen dé manier om leerlingen, op een actieve manier, kunst en cultuur te laten ervaren.

Sportdag

Kies uit de leukste sportieve workshops om een unieke sportdag samen te stellen. Wat tevens ook vaak gedaan wordt is een combinatie van een cultuurdag en een sportdag.

Thema cultuurdag

Wij werken vaak themagericht en draaien veel projecten voor vakken als burgerschapsvorming / mens & maatschappij. Thema`s waar wij veel ervaring mee hebben zijn identiteit, pesten, respect en discriminatie.

Opening schooljaar

Wil je het jaar op een energieke manier beginnen? Dan is een cultuurdag hier ideaal voor. Hierbij staan doelen zoals “elkaar leren kennen” en “teambuilding” centraal.

Afsluiting schooljaar

De laatste dag van het jaar? Met een cultuurdag sluit je het jaar feestelijk af.

Cultuurdag als klassenuitje

Is het jouw doel om een leuk klassenuitje organiseren? Een cultuurdag als klassenuitje heeft veel voordelen. Je kan namelijk een heleboel leuke activiteiten doen, met meerdere klassen tegelijk. Op deze manier heb je een toffe dag en ben je dus veel voordeliger uit!

Cultuurdag voor jubileum

Een jubileum wil je natuurlijk vieren! Wij verzorgen vaak cultuurdagen voor jubilea. Een onvergetelijke en feestelijke dag, met leuke workshops en activiteiten!

Cultuurdag organiseren

Elke school, en daarmee ook elke cultuurdag, is uniek. Jij, als docent, kent jouw school en jouw leerlingen het beste. Daarom gaan wij graag met jou in gesprek om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Omdat elke cultuurdag op school uniek is maken wij altijd een programma op maat. Hierdoor is het programma altijd aansluitend bij de leeftijd, het leerjaar, het doel, het niveau en het thema. Wij luisteren naar jouw wensen, denken mee en geven advies. Daarnaast geven wij je altijd meerdere opties, aansluitend bij jullie wensen en het budget.
Wij helpen je bij het organiseren van een cultuurdag en nemen alle zorg uit handen. Jij als docent kan dus even een dagje rustig aan doen. Maar.. je mag natuurlijk ook gewoon lekker meedoen!

Met een cultuurdag helpen wij de hele school

De leerlingen

Een complete cultuurdag is een ware belevenis voor de leerlingen. De leerlingen krijgen hierbij namelijk de kans om veel meer te doen en te ontdekken dan bij losse workshops. Geen kunst en cultuur uit een boekje, maar actief leren, ontdekken en genieten.

De docenten

Met een cultuurdag op school geef je als docent een extra dimensie aan een vak, dag, thema of schoolproject. Elke cultuurdag is uniek. Daarom luisteren wij goed naar jouw wensen, denken wij mee en geven wij je tips en ideeën.

De school

Met een cultuurdag van de CKV Fabriek heb je een schoolproject om trots op te zijn als school. Onze cultuurdagen dragen bij aan een creatief en positief schoolklimaat. Daarnaast versterkt het de saamhorigheid binnen de school.

Dit maakt een cultuurdag zo leuk en interessant

Vanaf 10,- pp

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Wat deden andere scholen

Wij verzorgen cultuurdagen door heel Nederland en België!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.