Cultuurdag

Cultuurdag op school

 • Al vanaf 10 euro pp
 • Op locatie in heel Nederland en België
 • Wij nemen alles mee
 • CJP Cultuurkaart acceptant
 • Grote groepen extra korting
 • Programma op maat

Wat is een cultuurdag

Een cultuurdag is een complete dag met de leukste workshops, gewoon bij jullie op school!​ In het teken van kunst, cultuur, creativiteit, sport.. of een combinatie van van alles!
Een cultuurdag van de CKV Fabriek is; Positiviteit, energie, ontdekken en vooral heel veel.. Dóén!

Hoe ziet een cultuurdag eruit

In verschillende rondes volgen de leerlingen een compleet programma aan leuke en energieke workshops op school! Jullie kiezen de workshops en wij maken vervolgens een passend programma voor de cultuurdag!

De leerlingen volgen hierbij altijd meerdere workshops, in de vorm van een roulatiesysteem. Over het algemeen zijn dit 2, 3, of 4 workshops in totaal.
Er kan bovendien een centraal thema aan worden gekoppeld en daarnaast kan het programma worden uitgebreid met een centrale opening en/of eindpresentatie als afsluiting.

Cultuurdag organiseren

Elke school, en daarmee ook elke cultuurdag, is uniek. Jij, als docent, kent jouw school en jouw leerlingen het beste. Daarom gaan wij graag met jou in gesprek om je zo goed mogelijk te kunnen helpen!
Omdat elke cultuurdag op school uniek is maken wij altijd een programma op maat. Hierdoor is het programma altijd aansluitend bij de leeftijd, het leerjaar, het doel, het niveau en het thema. Wij luisteren naar jouw wensen, denken mee en geven advies. Daarnaast geven wij je altijd meerdere opties, aansluitend bij jullie wensen en het budget.
Wij helpen je dus bij het organiseren van een cultuurdag en nemen alle zorg uit handen. Jij als docent kan dus even een dagje rustig aan doen. Maar.. je mag natuurlijk ook gewoon lekker meedoen!

Voor wie verzorgen wij cultuurdagen

Cultuurdag voortgezet / secundair onderwijs

Het grootste gedeelte van onze cultuurdagen verzorgen wij voor leerlingen op middelbare scholen. Actief bezig zijn met kunst en cultuur is hier een kerndoel. Een cultuurdag sluit hier dan ook geweldig bij aan!
Een groot deel van onze activiteiten kan worden ingezet als CKV Actviteit. Deze activiteiten zijn dan ook speciaal ontwikkeld ter versterking van de kunstvakken (CKV).

Cultuurdag basisonderwijs

Ook binnen het basisonderwijs zijn wij actief. Helaas is voor basisscholen het budget altijd wat lager.. Hierdoor kan het organiseren van een losse workshop vaak te prijzig zijn. Daarom is een cultuurdag hier een perfecte oplossing voor! Wanneer wij namelijk meerdere workshops op een dag, voor de hele of een gedeelste van de school verzorgen, gaat de prijs per leerling aanzienlijk omlaag!

Cultuurdag beroepsonderwijs

Wij zijn ook regelmatig actief op het MBO en op het HBO. Soms in het kader van cultuur maar meestal wordt de cultuurdag gekoppeld aan een ander thema. Ook verzorgen wij vaak de opening van een nieuw schooljaar. Een cultuurdag is dan ook een goede manier om het jaar op een toffe manier te starten en om elkaar gelijk beter te leren kennen.

Met een cultuurdag helpen wij de hele school

De leerlingen

Een complete cultuurdag is een ware belevenis voor de leerlingen. De leerlingen krijgen hierbij namelijk de kans om veel meer te doen en te ontdekken dan bij losse workshops. Geen kunst en cultuur uit een boekje, maar actief leren, ontdekken en genieten.

De docenten

Met een cultuurdag op school geef je als docent een extra dimensie aan een vak, dag, thema of schoolproject. Elke cultuurdag is uniek. Daarom luisteren wij goed naar jouw wensen, denken wij mee en geven wij je tips en ideeën.

De school

Met een cultuurdag van de CKV Fabriek heb je een schoolproject om trots op te zijn als school. Onze cultuurdagen dragen tevens bij aan een creatief en positief schoolklimaat. Daarnaast versterkt het ook de saamhorigheid binnen de school.

Deze scholen gingen je voor met een cultuurdag

Al 13 jaar lang verzorgen wij cultuurdagen, CKV dagen en schoolprojecten. En we krijgen er geen genoeg van!
ckv dag dans
Video afspelen
ckv vmbo cultuurdag den haag
Video afspelen
cultuurdag ckv
Video afspelen
ckv dag op school tiel
Video afspelen
sportdag middelbare school
Video afspelen
cultuurdag aso
Video afspelen

Soorten cultuurdagen voor scholen

Elke cultuurdag is uniek. Daarom wordt een cultuurdag op maat samengesteld, aan de hand van het doel en het thema.

Cultuurdag voor CKV

Kunst en cultuur actief beleven is een kerndoel van het vak CKV. Hierdoor is een cultuurdag, of CKV dag, in onze ogen dé manier om leerlingen op een actieve manier, kunst en cultuur te laten ervaren.

Sportdag

Kies uit de leukste sportieve workshops en activiteiten om een unieke sportdag samen te stellen. Wat tevens ook vaak gedaan wordt is een combinatie van een cultuurdag en een sportdag.

Thema cultuurdag

Wij werken vaak themagericht en draaien veel projecten voor vakken als burgerschapsvorming / mens & maatschappij. Thema`s waar wij veel ervaring mee hebben zijn identiteit, pesten, respect en discriminatie.

Opening schooljaar

Wil je het jaar op een energieke manier beginnen? Dan is een cultuurdag is hier ideaal voor. Hierbij staan doelen zoals “elkaar leren kennen” en “teambuilding” vaak centraal.

Afsluiting schooljaar

De laatste dag van het jaar? Met een cultuurdag sluit je het jaar feestelijk af.

Cultuurdag als klassenuitje

Heb je geen bepaald doel maar wil je gewoon een leuk klassenuitje organiseren? Een cultuurdag als klassenuitje is ideaal. Je kan namelijk een heleboel leuke activiteiten doen, met meerdere klassen tegelijk. Op deze manier heb je een toffe dag en ben je dus veel voordeliger uit!

Cultuurdag voor jubileum

Een jubileum wil je natuurlijk vieren! Wij verzorgen vaak cultuurdagen voor jubilea. Een onvergetelijke en feestelijke dag, met leuke workshops en activiteiten!

Wat kost een cultuurdag

Een cultuurdag is al mogelijk vanaf een prijs van 10 euro per leerling.
Hoe meer leerlingen, hoe voordeliger de cultuurdag! De exacte prijs is afhankelijk van het aantal leerlingen, het aantal workshops en de tijdsduur per workshop.
Wij geven je altijd een aantal opties zodat je kunt gaan voor de cultuurdag die het beste aansluit bij jullie wensen en budget.

Met een cultuurdag haal je het optimale uit je budget

Wij raden het docenten bijna altijd aan om een cultuurdag te doen in plaats van losse workshops.. Waarom? Omdat je simpelweg gewoon veel meer uit je budget haalt!
De kosten die wij per leerling hebben gaan namelijk enorm omlaag wanneer wij werken met grote groepen, en dit merk je in de prijs!

Docenten over onze cultuurdag

De kinderen hebben de workshops als erg leuk ervaren. Top! Groetjes en bedankt voor de fijne samenwerking!
cultuurdag opening schooljaar
R. Klaassen
Cultuurdag opening schooljaar
Ik hoorde van mijn collega`s dat afgelopen vrijdag weer een succes was! Vanuit mij, bedankt voor de prettige samenwerking!
CKV voorstelling VMBO
Lotte (docent)
CKV Voorstelling VMBO
Ook dit jaar zijn de workshops weer naar alle tevredenheid verlopen. Dank daarvoor!
CKV dag leeuwarden 2018
Ernst (docent)
CKV dag Leeuwarden
Bedankt voor de goede organisatie! Wij komen graag bij jullie terug!
ckv dansproject flashmob xxl 2018
Angelique (Docent)​
Workshops school flashmob

Dit maakt een cultuurdag zo leuk en interessant

 • Een cultuurdag van de CKV Fabriek is dé manier om kunst en cultuur actief te beleven
 • Plezier, ontdekken en "doen" staan altijd centraal
 • Wij komen naar de school, nemen alles mee en verzorgen de cultuurdag van A tot Z
 • Leerlingen werken aan belangrijke skills en competenties voor nu en de toekomst
 • Een cultuurdag is speciaal en extra voordelig voor grote groepen
 • Samen creëren we een project om als school trots op te zijn

Een cultuurdag is zo geregeld

1.

Jullie kiezen de workshops

Kies de workshops die het beste passen bij jullie cultuurdag!

2.

Wij maken het programma

Wij geven je vervolgens een aantal opties met verschillende prijzen.

3.

Wij komen naar de school

Wij nemen alles mee en maken er een toffe dag van!

Vanaf € 10 pp

Ontvang direct meer informatie!

Kosteloos en vrijblijvend

Ontvang een mail met de mogelijkheden en prijzen voor een cultuurdag bij jou op school!

Voorbeelden van cultuurdagen

Met ons enthousiaste team verzorgen we cultuurdagen door heel Nederland en België!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontvang informatie, prijzen en mogelijkheden

Kosteloos en vrijblijvend