Workshop vloggen op school

Een vlog is een video die op een social media platform wordt gezet waarin mensen hun dagelijkse bezigheden filmen. Een soort videodagboek als het ware.

De meeste jongeren bekijken regelmatig “vloggers” of “Youtubers” op het internet. Ze worden vaak als echte helden vereert. Daarnaast is het tegenwoordig echt een beroep geworden. De invloed van deze vloggers is op de hedendaagse samenleving dan ook niet te onderschatten.

In de workshop vloggen op school gaan de leerlingen zelf een vlog maken over hun “schoolse” leven. Ze leren bij het maken van de vlog over de verschillende camerastandpunten en wat de kracht van een vlog is.

Naast het feit dat het voor jongeren erg leuk is om filmpjes te maken, leren zij ook minder zichtbare dingen. Zo trainen leerlingen onbewust hun presentatie vaardigheden, wat het vloggen ook geschikt maakt als medium voor andere schoolvakken. Denk hierbij aan vervanging van de “traditionele” spreekbeurt. Sommige leerlingen vinden het immers makkelijker om een vlog te maken dan voor een hele groep een presentatie te geven. Het maken van een vlog over een bepaald onderwerp kan dan in combinatie met een gedegen onderzoek een uitkomst bieden.

Dit maakt vloggen op school zo leuk

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.