Workshop vloggen

Deze workshop kan je ook online volgen met een live-sessie.

Workshop vloggen op school

Een vlog is een video die op een social media platform wordt gezet waarin mensen hun dagelijkse bezigheden filmen. Een soort videodagboek als het ware.

De meeste jongeren bekijken regelmatig “vloggers” of “Youtubers” op het internet. Ze worden vaak als echte helden vereert. Daarnaast is het tegenwoordig echt een beroep geworden. De invloed van deze vloggers is op de hedendaagse samenleving dan ook niet te onderschatten.

In de workshop vloggen op school gaan de leerlingen zelf een vlog maken over hun “schoolse” leven. Ze leren bij het maken van de vlog over de verschillende camerastandpunten en wat de kracht van een vlog is.

Naast het feit dat het voor jongeren erg leuk is om filmpjes te maken, leren zij ook minder zichtbare dingen. Zo trainen leerlingen onbewust hun presentatie vaardigheden, wat het vloggen ook geschikt maakt als medium voor andere schoolvakken. Denk hierbij aan vervanging van de “traditionele” spreekbeurt. Sommige leerlingen vinden het immers makkelijker om een vlog te maken dan voor een hele groep een presentatie te geven. Het maken van een vlog over een bepaald onderwerp kan dan in combinatie met een gedegen onderzoek een uitkomst bieden.

Dit maakt vloggen op school zo leuk

  • Leerlingen kijken veel naar vlogs en ontdekken nu hoe het is om zelf een vlog te maken.
  • Een combinatie van creativiteit, techniek en verschillende competenties; jezelf presenteren, overtuigend overkomen en duidelijk een boodschap overbrengen.
  • Ontdekken dat je veel meer kan halen uit de apparaten die je dagelijks gebruikt.

Goed om te weten

  • Op locatie in Nederland en België
  • Wij nemen alles mee
  • CJP Cultuurkaart acceptant
  • Grote groepen extra korting
  • De beste en leukste workshopdocenten​

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend
Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.