Theatersport workshop op school

Bij theatersport draait het allemaal om snel kunnen improviseren. Tijdens de theatersport workshop op school maken de leerlingen op een toegankelijke manier kennis met deze leuke theatervorm. Creativiteit, improvisatie, humor en plezier staan centraal!

Dit maakt theatersport op school zo leuk

Wat gaan we doen

We beginnen de workshop altijd met een interactieve kennismaking. Vervolgens geven we een korte uitleg over theatersport en over wat de leerlingen precies gaan doen. De workshop is zeer toegankelijk en wordt stapsgewijs opgebouwd zodat de leerlingen heel makkelijk meegaan in het plezier van theatersport!
Met een goede warming-up zorgen we ervoor dat de leerlingen lekker los komen. Hierbij is het ons doel de “drempel” om je verbeelding te gebruiken weg te halen. Bij theatersport staat plezier hebben in het spelen voorop en is het vooral een kwestie van niet denken, maar doen!

Vervolgens gaan we aan de slag met allerlei leuke improvisatieoefeningen. Het accent tijdens de oefeningen ligt op specifieke improvisatietechnieken zoals: zonder idee op het toneel durven staan, het accepteren van andermans ideeën, positief zijn, jezelf in gevaar durven begeven en in het hier en nu durven spelen.

Ter afsluiten gaan de leerlingen, aan de hand van de behandelde oefeningen, zichzelf naar elkaar toe presenteren! Durf staat hierbij centraal. Bij twijfel moet je het vooral doen! De leerlingen leren niet alleen samen te werken maar ook anderen te laten schitteren!

Foto`s van theatersport op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.