Light painting workshop op school

Light painting, ook wel light graffiti of luminografie genoemd, is een techniek in de fotografie waarbij gebruik gemaakt wordt van een lange belichtingstijd om met een bewegende lichtbron de lichtsporen vast te leggen. Je zet als het ware de tijd stil om een kunstwerk te maken!

De light painting workshop op school staat garant voor veel creativiteit en plezier!

Dit maakt light painting op school zo leuk

Wat gaan we doen

We beginnen de workshop light painting altijd met een leuke kennismaking en uitleg. We leggen uit wat we precies gaan aan doen, en natuurlijk hoe we het gaan doen, aan de hand van een leuke demonstratie.
Nadat de leerlingen tijdens de uitleg hebben kunnen zien hoe een light painting foto eruit komt te zien, zijn ze vaak razend enthousiast! Wij geven de leerlingen daarom ook eerst de kans om het even te proberen om de juiste ”feeling” te krijgen.

In groepjes gaan de leerlingen een concept uitwerken. Het is een leuke uitdaging om in een korte tijd met een groep een light painting kunstwerk te maken. Je moet elkaar goed aanvoelen en aansturen omdat je natuurlijk pas na afloop op de foto ziet wat je hebt gedaan.

De groepjes mogen om de beurt hun kunstwerk gaan uitwerken. Dit is uiteraard altijd het leukste moment van de light painting workshop. Gaat het fout, dan mag het gewoon opnieuw! Fouten durven maken, experimenteren en plezier hebben staan centraal. Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen super mooie foto’s van hun light painting kunstwerken!

Foto`s van light painting op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.