Beatbox workshop op school

Beatboxen, ook wel bekend als “vocal percussion”, is de kunst van het maken van muziek, zonder instrumenten, maar met de lippen, de stembanden en de tong.

De beatbox workshop staat garant voor een super leuke en leerzame ervaring met veel creativiteit en humor!

Dit maakt beatboxen op school zo leuk

Wat gaan we doen

Om het ijs te breken beginnen wij de beatbox workshop met een leuk en interactief vragenrondje over wat beatboxen nou daadwerkelijk is en wat erbij komt kijken. De beatbox docent zal eerst zelf een leuke demonstratie geven om de leerlingen te motiveren en enthousiast te maken.
Vervolgens zullen we op een leuke en interactieve manier aandacht besteden aan de basisgeluiden om een ritme te kunnen “beatboxen”. Tijdens deze workshop op school maken we gebruik van microfoons waardoor het beatboxen natuurlijk extra cool klinkt en waardoor bepaalde competenties, zoals jezelf presenteren voor een groep, op een leuke en subtiele manier behandeld worden.

Wanneer de basisgeluiden doorgenomen en geoefend zijn, zullen we speelsgewijs verschillende ritmes in elkaar gaan zetten met de leerlingen. Na dit gedeelte zijn de leerlingen in staat om zelf in subgroepjes een ritme in elkaar te zetten. Samenwerken en naar elkaar luisteren zijn punten die erg belangrijk zijn tijdens dit gedeelte.

Nadat de leerlingen goed geoefend hebben komen de groepjes weer bij elkaar en zullen ze zich ter afsluiting naar elkaar toe gaan presenteren als echte beatboxers!

Foto`s van beatboxen op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.