Digital beat making workshop op school

Alle leerlingen houden wel van muziek. Maar hoe wordt muziek eigenlijk gemaakt? De meeste muziek wordt tegenwoordig volledig digitaal geproduceerd.

Tijdens de workshop digital beat making komen de leerlingen alles te weten over het produceren van muziek. Ze gaan een eigen complete beat maken en gaan ontdekken hoe leuk het is om zelf muziek te produceren!

Dit maakt digital beat making op school zo leuk

Wat gaan we doen

Tijdens deze workshop op school gaan de leerlingen een complete eigen beat maken. Hoe? Met de Machine MK3! Een heel tof, multifunctioneel en gebruiksvriendelijk apparaat/muziekinstrument. De Machine MK3 is namelijk een drumpad, (step-)sequencer, controller en sampler in één!
We beginnen de workshop digital beat making met een leuke en interactieve uitleg. We laten zien, en natuurlijk horen, wat er allemaal mogelijk is met de Machine MK3. Daarnaast leggen we uit hoe een beat tot stand komt en uit wat voor soort geluiden een beat kan bestaan.

Na de uitleg is het tijd voor actie! In groepjes gaan de leerlingen een complete eigen beat maken. Wij zorgen altijd voor voldoende geluidsapparatuur zodat alle leerlingen continu lekker bezig kunnen zijn. De workshop beatmaking is dus niet toekijken maar heel veel DOEN. Experimenteren en ontdekken staan centraal. Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen allemaal een eigen vette beat gemaakt!

Foto`s van digital beat making op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.