Lipdub workshop op school

Een lipdub is een videoclip die in één lang en continu shot wordt gefilmd, waarbij een grote groep mensen een bestaand nummer mee playbackt.

De groep wordt gefilmd door een camera die reist door verschillende kamers en situaties in een groot gebouw of een grote (buiten)ruimte. Een school is hiervoor dus echt een ideale locatie! Een lipdub maken op school staat garant voor veel improvisatie, creativiteit en humor!

Dit maakt de lipdub workshop op school zo leuk

Wat gaan we doen

We beginnen de lipdub workshop altijd met een interactieve kennismaking en uitleg. We leggen uit wat een lipdub is, hoe het maken in zijn werking gaat en wat we precies gaan doen tijdens de workshop.
Elke lipdub is uniek. Hoe de lipdub er precies uit zal gaan zien is afhankelijk van de groep, het aantal personen en de locatie. We beginnen met het uitkiezen van een liedje en vervolgens gaan we de rollen verdelen. De tekst verdelen we in stukjes en elke leerling krijgt een leuke rol. Vervolgens gaan we stap voor stap de lipdub “in elkaar zetten”.

Wanneer we de complete choreografie hebben gemaakt is het belangrijk om goed te gaan oefenen. Een lipdub wordt in 1 shot gefilmd en moet dus helemaal in 1 keer goed gaan! We oefenen totdat alles soepel verloopt. Wij besteden daarbij natuurlijk ook veel aandacht aan hoe je jezelf presenteert en hoe je overkomt. Hoe enthousiaster hoe beter!

Gaat alles soepel? Dan kunnen we gaan filmen! Met professionele filmapparatuur gaan we de lipdub vastleggen. Gaat het fout? Dan doen we het natuurlijk gewoon nog een keer! Aan het einde van de workshop kijken we op het camerascherm met de groep natuurlijk alvast even terug hoe de lipdub geworden is. De school ontvangt na afloop de officiële edit van de lipdub.

Foto`s van de lipdub workshop op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.