Stop motion workshop op school

Stop motion is eigenlijk al een hele oude video-techniek. Hoe het werkt? Je maakt verschillende foto`s na elkaar en die speel je vervolgens achter elkaar af.

Je kan dus in principe alles tot leven brengen met stop motion! Van LEGO poppetjes tot schoenen tot een een banaan.. Alles kan ineens bewegen in een stop motion filmpje!

Met de technologie van tegenwoordig kan je nu, op een leuke en laagdrempelige manier, hele toffe stop motion video`s maken. Tijdens de stop motion workshop op school gaan de leerlingen een eigen stop motion video maken van A tot Z!

Deze activiteit is coronaproof gemaakt. Indien het weer nodig is kan deze activiteit veilig worden verzorgd.

Lees coronaproof werkwijze >

Dit maakt de stop motion workshop op school zo leuk

  • Stop-Motion is doen! Niet twijfelen maar leren door te proberen!
  • Een product maken van begin tot eind; van concept tot eindresultaat.
  • Nadenken over wat je over wil overbrengen en je eigen idee uitbeelden in de vorm van een animatie.
  • Vaak wordt er in groepjes gewerkt en is goed samenwerken essentieel.

Wat gaan we doen

We beginnen de stop motion workshop altijd met een leuke kennismaking en uitleg. We vertellen wat we precies gaan doen en natuurlijk hoe we het gaan doen. Dit doen we aan de hand van een leuke demonstratie en wat voorbeelden van bestaande stop motion filmpjes.

Nadat de leerlingen tijdens de uitleg hebben kunnen zien hoe je door middel van een reeks simpele foto's tot een leuke en korte animatiefilm komt, zijn ze vaak meteen razend enthousiast! Wij geven de leerlingen daarom ook eerst de kans om het even te proberen om alvast de juiste ”feeling” te krijgen.

Lees meer

In groepjes gaan de leerlingen een concept uitwerken. Binnen elk groepje krijgt iedereen een rol. Er is iemand nodig die de foto's maakt, iemand die de voorwerpen verplaats en iemand die alles regisseert. Fouten durven maken, experimenteren en plezier hebben staan centraal.

Aan het einde van de stop motion workshop op school hebben de leerlingen hun eigen script omgetoverd tot een eindproduct in de vorm van een super leuke animatie!


Foto`s van de stop motion workshop op scholen

Introductieweek workshops op school
Introductieweek workshops op school
Introductieweek workshops op school
Introductieweek workshops op school
Introductieweek workshops op school

Goed om te weten

  • Op locatie in Nederland en België
  • Wij nemen alles mee
  • CJP Cultuurkaart acceptant
  • Grote groepen extra korting
  • De beste en leukste workshopdocenten​​