Visionary art workshop op school

Dit is een creatieve workshop waar je helemaal geen tekentalent voor nodig hebt. Visionary art is kunst maken op gevoel, zonder er al te veel bij na te hoeven denken. We werken met geometrische lijnen, krassen en kleuren. Hierdoor ontstaan er nieuwe vormen, patronen, beelden en diepte!

We beginnen met een uitleg over visionary art en vertellen hoe het is ontstaan. Vervolgens laten we aan de hand van voorbeelden het proces zien hoe we van begin tot eindresultaaat een kunstwerk gaan maken.

Bij visionary art werk je met symbolen, je geboortedatum, je sterrenbeeld, je naam of een ander persoonlijk symbool naar keuze. Dit ga je als eerst tekenen met een tekenpotlood.

Vervolgens ga je er, in ruime bewegingen, met een tekenpotlood overheen krassen of je gaat er met een liniaal geometrische lijnen overheen trekken. Op deze manier ontstaat er een soort van puzzel met krassen en lijnen. De vlakken kleur je vervolgens in of je geeft ze een patroon.

Door de vlakken af te wisselen met verschillende kleuren ontstaat er diepte in het ontwerp. we werken met speciale artist stiften en kleurpotloden. Je kunt ze ook combineren en mengen terwijl je aan het inkleuren bent.

Wanneer je tekening helemaal ingekleurd is ontdek je allerlei nieuwe patronen, beelden, figuren en soms zelfs gezichten die zomaar ontstaan zijn tijdens het krassen en het inkleuren. Je kunt er van alles in zien en daar staat visionary art ook voor. Je begint ergens zonder erbij na te denken en je eindigt met een super mooi en uniek kunstwerk!

Dit maakt visionary art op school zo leuk

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.