Workshop kickboksen op school

Kickboksen, ook wel Thai-boxen of Muay Thai genoemd, is een vechtsport met een grote historie die ontstaan is in Thailand. Het is een intensieve sport die goed is voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen.

Tijdens de workshop kickboksen op school gaan de leerlingen op een leuke, interactieve en laagdrempelige manier aan de slag met de basistechnieken van het kickboksen.

Dit maakt kickboksen op school zo leuk

Wat gaan we doen

Voordat de workshop kickboksen daadwerkelijk begint maken we op interactieve wijze kennis met de groep. Vervolgens zullen we starten met een enthousiasmerende warming-up zodat alle spieren lekker los komen.
Wanneer de leerlingen goed warmgedraaid zijn gaan we aan de slag met de belangrijkste onderdelen van het kickboksen. We beginnen met de gevechtshouding omdat dit de basis is van het kickboksen. Hierbij komen balans, stabiliteit en het voetenwerk aan bod. Vervolgens besteden we uitgebreid aandacht aan verschillende verdedigingstechnieken, stoottechnieken, traptechnieken en combinaties. Dit doen we aan de hand van verschillende leuke oefeningen waarbij respect voor elkaar centraal straat.

Ter afsluiting zal er een nog leuk sparringsspel plaatsvinden waarin alle aangeleerde basistechnieken terug zullen komen. Ten slotte zal de workshop kickboksen worden afgerond met een ontspannende cooling-down.

Foto`s van kickboksen op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.