Green screen workshop op school

Green screen is een van de belangrijkste filmtechniek die we vandaag de dag kennen. Het staat aan de basis van vele “special effects” en stelt ons in staat om bijzondere effecten goedkoop te realiseren. De techniek is al wat ouder maar heeft niets van zijn kracht verloren.

Tijdens de green screen workshop op school ontdekken de leerlingen het geheim achter deze techniek en gaan ze een eigen green screen video maken!

Dit maakt de green screen workshop op school zo leuk

Wat gaan we doen

Tijdens de green screen workshop op school gaan de leerlingen zelf aan de slag met de verschillende aspecten van green screen. Zoals bijvoorbeeld het onzichtbaar maken van mensen en voorwerpen.
In groepjes gaan ze aan een kort verhaal werken waarbij ze zelf kiezen hoe zij het green screen gaan inzetten. Dit kan bijvoorbeeld; een commercial zijn, een nieuwsbericht, een korte film of een muziekvideo. Hierbij doen zij specifiek kennis op over de techniek van het green screen.

Na afloop worden de resultaten besproken en kunnen ze op hun werk reflecteren. Door de bijzondere combinatie van creativiteit en techniek zal hun kijk op de echte en de filmwereld veranderen!

Foto`s van de green screen workshop op scholen

Goed om te weten

Prijs op aanvraag

Ontvang direct meer informatie!
Kosteloos en vrijblijvend

Doe een cultuurdag!

Kosteloos en vrijblijvend
Deze activiteit is Corona proof gemaakt en voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.