Cultuurdag Amsterdam

Details

  • Montessori Lyceum Oostpoort
  • VMBO
  • Leerjaar 1
  • 127 leerlingen

Onze eerste Cultuurdag van 2022 op het Montessori Lyceum in Amsterdam

Na een lange en strenge lock-down, waarbij zelfs de scholen een week eerder dicht gingen dan gepland, was het eindelijk zover. De scholen voor primair en voortgezet onderwijs konden na de kerstvakantie weer hun deuren openen voor alle leerlingen. Dat had het kabinet namelijk op 3 januari 2022 besloten op basis van het OMT-advies. De CKV Fabriek is blij dat alle jongeren weer naar school kunnen; fysiek onderwijs is voor de ontwikkeling van jongeren essentieel.

Onze docenten konden niet wachten om weer aan de slag te gaan om hun passie te delen met de leerlingen van het Montessori Lyceum Oostpoort in Amsterdam. De leerlingen waren ook erg enthousiast dat zij weer naar school mochten gaan. Wat is er dan leuker om het nieuwe jaar te starten met een toffe Cultuurdag.

Rigean bracht ze in de stemming met de muzikale workshop Streetbeats. Hier konden ze al hun (negatieve) energie omzetten in verschillende beats en ritmes. Santino leerde ze de fijne kneepjes van het Vloggen, waarna de leerlingen hun eigen vlog gingen opnemen en bewerken. Wij zorgen natuurlijk voor de ipads. Op het schoolplein was Glenn warm ingepakt om de leerlingen mee te nemen in de creatieve wereld van het graffiti spuiten. In groepjes gingen de leerlingen, na een korte introductie, aan de slag met hun eigen graffiti kunstwerk. Een graffiti workshop op school. Dat is toch vet! Boven in de Dojo van de gymzaal zat Jairsingho om de leerlingen te laten bewegen tijden de hiphop workshop. Van altijd thuiszitten tijdens de (extra) lange vakantie was het nu tijd om alle spieren helemaal los te gooien.

Het was een super geslaagde dag en de "vibe" was goed! Wij kijken dan wederom terug op een geslaagde dag en willen de leerlingen bedanken voor hun creativiteit en inzet.

Cultuurdag Amsterdam

De activiteiten tijdens dit schoolproject


Ook een leuk project op school organiseren?