Cultuurdag Amsterdam

Details

  • Montessori Lyceum Oostpoort
  • VMBO
  • Leerjaar 1
  • 127 leerlingen

Onze eerste Cultuurdag van 2022 op het Montessori Lyceum in Amsterdam

Na een lange en strenge lock-down, waarbij zelfs de scholen een week eerder dicht gingen dan gepland, was het eindelijk zover; basisscholen en middelbare scholen mochten hun deuren weer openen voor alle leerlingen. Wij zijn erg blij dat alle kinderen weer naar school kunnen; fysiek onderwijs is zowel voor de ontwikkeling als voor het welzijn van kinderen essentieel.

Ons team aan workshopdocenten kon niet wachten om weer aan de slag te gaan en om hun passie, kennis en creativiteit te delen met de leerlingen van het Montessori Lyceum Oostpoort in Amsterdam. De leerlingen waren ook erg enthousiast dat zij weer naar school mochten gaan. En wat is er dan leuker om het nieuwe jaar te starten met een feestelijke cultuurdag!

Onze altijd vrolijke en enthousiaste workshopdocent Rigean, bracht de leerlingen in de stemming met de muzikale en energieke streetbeats workshop. Hier konden ze al hun (negatieve) energie omzetten in verschillende beats en ritmes.

Santino verzorgde de workshop vloggen, waarbij de leerlingen, met een heleboel Ipads die wij hadden meegenomen, hun eigen vlog gingen opnemen en bewerken.

Op het schoolplein was Glenn warm ingepakt om de leerlingen mee te nemen in de wereld van street art, tijdens de graffiti workshop. In groepjes gingen de leerlingen, na een interactieve uitleg en demonstratie, aan de slag met hun eigen graffiti kunstwerk.

Boven in de Dojo van de gymzaal zat Jairsingho, om de leerlingen te laten dansen tijden de hiphop workshop. Na maandenlang thuiszitten, tijdens de (extra) lange vakantie, was het tijd om alle spieren weer lekker los te gooien.

Het was een super geslaagde cultuurdag en de "vibe" was goed! Wij kijken dan ook terug op een mooie dag en we willen de leerlingen bedanken voor hun creativiteit en inzet.

Cultuurdag Amsterdam

De activiteiten tijdens dit schoolproject


Ook een leuk project op school organiseren?