Opening schooljaar

De opening van het schooljaar is een feestelijk maar tevens ook een spannend moment voor leerlingen.

Je hebt elkaar weken niet gezien, je krijgt nieuwe leerkrachten, je komt bij nieuwe kinderen in de klas en/of je begint zelfs op een nieuwe school.

Wij helpen je bij het organiseren van een feestelijke opening van het schooljaar, waarbij positiviteit en elkaar leren kennen binnen een vellige omgeving centraal staan.

Deze activiteit is coronaproof gemaakt. Indien het weer nodig is kan deze activiteit veilig worden verzorgd.

Lees coronaproof werkwijze >

Een feestelijke start van het schooljaar en een positief en veilig schoolklimaat

  • Het schooljaar feestelijk en positief beginnen
  • Elkaar (beter) leren kennen op een toegankelijke manier in een veilige omgeving
  • Groepsgevoel creëren en versterken binnen de klas met teambuildingsactiviteiten
  • Een opening van het schooljaar me de CKV Fabriek draagt bij aan een positief en veilig schoolklimaat

Foto`s van opstartdagen op scholen

Cultuurdag opening schooljaar
Cultuurdag opening schooljaar
Cultuurdag opening schooljaar
workshop vloggen op school
Stencil art workshop op school

Hoe ziet het programma eruit

Wij hebben een heleboel leuke workshops en activiteiten om een mooi programma mee samen te kunnen stellen voor de opening van het schooljaar.

Alle activiteiten worden in klassenverband gedaan, waarbij het creëren van een positieve en veilige sfeer in en mét de klas centraal staat.

Voor de bestaande workshops die wij aanbieden hebben wij speciale varianten ontwikkeld, waarbij we extra veel kunnen inspelen op relevante aspecten zoals elkaar beter leren kennen, elkaar helpen, elkaar aanmoedigen en samenwerken. Hierbij doen we veel met theater, muziek, sport, digitale media en zelfs met beeldende kunst.

Op basis van het aantal leerlingen en klassen bieden wij je een aantal opties om uit te kiezen, in verschillende prijsklassen. Zo heb je altijd een programma dat helemaal aansluit bij jullie wensen voor de opening van het schooljaar.


Een opening van het schooljaar voor elke onderwijsvorm

Elke school, en daarmee elke viering van de opening van het schooljaar, is uniek. Wij helpen je bij het organiseren van een mooi programma dat helemaal aansluit bij jullie school.


opening schooljaar basisonderwijs / primair onderwijs

Bij de opening van het schooljaar voor een basisschool is het belangrijk dat we goed inspelen op de leeftijd. Een groep 1/2 doet natuurlijk een programma met hele andere activiteiten dan een groep 8.

Wij hebben gelukkig een groot aanbod aan workshops, waardoor we elke leerling, van groep 1 t/m groep 8, een mooie en feestelijke dag kunnen bieden voor de opening van het schooljaar.

Op basis van het aantal klassen per groep maken wij een mooi programma op maat, volledig aansluitend bij jullie school.

Informatie ontvangen >


opening schooljaar voortgezet onderwijs / secundair onderwijs

Wil je een positieve en energieke start van het schooljaar maken binnen het voortgezet onderwijs? Wij helpen je met een compleet programma op maat, geheel aansluitend bij het niveau en de leeftijd van de leerlingen.

Het is ons doel om bij te dragen aan het creëerden van een positief en veilig klimaat binnen de school en de klas. Daarnaast vinden wij het belangrijk om dit op een leuke en toegankelijke manier te doen; met unieke, energieke, creatieve en/of sportieve activiteiten.

Voor brugklasleerlingen is het nieuwe schooljaar natuurlijk extra spannend; een nieuwe school, een nieuwe klas en allemaal nieuwe leerlingen. Ook hier spelen we op in zodat de brugklasleerlingen op een prettige manier hun nieuwe schoolcarrière kunnen starten.

Informatie ontvangen >

Cultuurdag opening schooljaar

opening schooljaar beroepsonderwijs / hoger onderwijs

Wij verzorgen ook regelmatig mooie projecten voor de opening van het schooljaar voor het MBO, het HBO en op universiteiten. Op basis van het aantal studenten maken wij een compleet programma op maat om de start van het schooljaar te kunnen vieren.

Informatie ontvangen >


Goed om te weten

  • Op locatie in Nederland en België
  • Wij nemen alles mee
  • CJP Cultuurkaart acceptant
  • Grote groepen extra korting
  • De beste en leukste workshopdocenten​​