‘Wat ’n kunst’, een combinatie van kunst en techniek!

Details

  • Rehobothschool
  • Basisschool
  • Leerjaar 1 t/m 8
  • 418 leerlingen

‘Wat ’n kunst’, een combinatie van kunst en techniek!

Op 20 februari 2023 vond er een bijzondere cultuurdag plaats op de Rehobothschool in Ridderkerk. Het thema van deze dag was 'Wat 'n kunst', een combinatie van kunst en techniek. Er waren verschillende workshops georganiseerd waarbij de leerlingen op een creatieve en speelse manier konden kennismaken met verschillende vormen van kunst. De workshops varieerden van graffiti tot stop motion en waren geschikt voor alle leeftijden.

Een van de workshops die op de cultuurdag werd aangeboden was de graffiti workshop. Deze workshop vond plaats op het schoolplein, waar de leerlingen samen een eigen graffiti-kunstwerken mochten maken op hardboard panelen. De workshop werd begeleid door een ervaren graffiti-artiest die de leerlingen de nodige tips en tricks gaf. De leerlingen werden uitgedaagd om hun creativiteit de vrije loop te laten en om samen te werken aan een gemeenschappelijk kunstwerk.

Een andere workshop die werd aangeboden was de greenscreen workshop, speciaal gericht op de kleintjes. Deze kinderen kwamen door middel van een greenscreen techniek in een toverbos terecht. De leerlingen werden met behulp van een greenscreen techniek hoofdrolspelers in hun eigen verhaal . Deze workshop was vooral bedoeld om de fantasie van de kinderen te prikkelen en hen kennis te laten maken met een combinatie van kunst en techniek.

Een derde workshop die op de cultuurdag werd aangeboden, was de 3D-pen workshop. Hierbij kregen de leerlingen de mogelijkheid om te leren hoe ze met behulp van een 3D-pen driedimensionale kunstwerken konden maken. De leerlingen leerden hoe ze de pen moesten gebruiken en konden vervolgens hun eigen creativiteit gebruiken om hun eigen kunstwerken te maken.

Tot slot was er de stop-motion workshop, waarbij de leerlingen leerden hoe ze met behulp van een stop-motiontechniek korte animatiefilmpjes konden maken. Dit gebeurde door het maken van foto's van verschillende beelden en deze vervolgens achter elkaar te zetten om een bewegend beeld te creëren. De leerlingen werden aangemoedigd om hun eigen verhalen te verzinnen en deze tot leven te brengen met behulp van deze techniek.

Al met al was de cultuurdag op de Rehobothschool een onvergetelijke dag voor de leerlingen. Ze konden op een speelse en creatieve manier kennismaken met verschillende vormen van kunst en techniek. Door de workshops werden de leerlingen gestimuleerd om hun eigen creativiteit te gebruiken en hun fantasie de vrije loop te laten. Door de samenwerking en het delen van ideeën en inspiratie werden de leerlingen bovendien aangemoedigd om zichzelf verder te ontwikkelen en te groeien als kunstenaars.


De activiteiten tijdens dit schoolproject


Ook een leuk project op school organiseren?