06 143 143 05

Workshops & activiteiten

Geen kunst en cultuur uit een boekje maar actief leren, ontdekken en genieten!

RAP

Rapmuziek is helemaal hot! Met de rap workshop heb je een leerzame activiteit waarbij creativiteit en humor centraal staan! De leerlingen maken op een ontspannen manier kennis met rap en gaan een eigen rap maken op een vette beat. Niks moet en alles mag!


CAPOEIRA

Capoeira is een dansvorm die is ontstaan vanuit de Afro-Braziliaanse slavencultuur. Met een capoeira workshop beleven de leerlingen een culturele evraring vol met expressie, dans, acrobatiek, muziek en zang!


BREAKDANCE

Breakdance is een moderne, sportieve en energieke dansstijl. De belangrijkste elementen van breakdance zijn het hebben van een eigen stijl en originaliteit. Tijdens de breakdance workshop nemen we de leerlingen mee in de hiphop cultuur. De workshop staat garant voor een culturele belevenis waarbij creativteit en plezier centraal staan!


BEATBOX

Beatboxen, ook wel bekend als VocalPercussion, is de kunst van het maken van muziek, zonder instrumenten, maar met de lippen, de stembanden en de tong. De beatbox workshop staat garant voor een super leuke en leerzame ervaring met veel creativiteit en humor!


FLASHMOB

Bij een flashmob komt een groep mensen bij elkaar, vaak op een openbare plek, die uit het niets beginnen te dansen. Dit begint vaak totaal onverwachts met één persoon en breidt zich snel uit. Hoe groter de groep is hoe meer indruk de flashmob maakt! Wanneer de flashmob voorbij is gaat iedereen weer verder alsof er niets gebeurd is. Een flashmob is dus een echte opvallende "stunt" en wordt daarom dus ook vaak gebruikt om impact te maken. Naast dat het dus super leuk is om te doen is het een leuke tool om de school te promoten!


GRAFFITI

De graffiti workshop is toch meestal wel dé workshop waar leerlingen het meest naar uitkijken. Graffiti spuiten is iets wat iedereen wel eens een keer wil proberen. Tijdens de graffiti workshop gaan de leerlingen een eigen graffiti kuntwerk maken! Creativiteit en heel veel plezier staan centraal!


HIPHOP

In tegenstelling tot wat men vaak denkt is hiphopdance niet hetzelfde als breakdance. Bij hiphop in het algemeen worden de dansbewegingen al staande uitgevoerd, daar waar breakdance zich vooral op de grond afspeelt. Hiphop is terug te vinden in de hedendaagse hiphopcultuur, met name in muziekclips. De workshop staat garant voor swingende en culturele belevenis waarbij plezier hebben centraal staat!


LIPDUB

Een lipdub is een videoclip die in één lang en continu shot wordt gefilmd waarbij een grote groep mensen een bestaand nummer mee playbackt. De groep wordt gefilmd door een camera die reist door verschillende kamers en situaties in een groot gebouw dus een school is hiervoor de ideale locatie! De workshop staat garant voor veel improsivatie, creativteit en plezier!


LIGHT GRAFFITI

Light graffiti, ook wel lightpainting of luminografie genoemd, is een techniek in de fotografie waarbij gebruik gemaakt wordt van een lange belichtingstijd om met een bewegende lichtbron de lichtsporen vast te leggen. Je zet als het ware de tijd stil om een kunstwerk te maken! De workshop light graffiti staat garant voor veel creativiteit en plezier!


STREETDANCE

Streetdance, de naam zegt het al, is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat en in clubs. Met de streetdance workshop spelen we altijd in op wat er op dit moment leeft onder de leerlingen op het gebied van dans en muziek. Het is natuurlijk extra leuk om lekker te dansen op je lievelingsnummer van dit moment! De workshop staat garant voor swingende belevening waarbij plezier hebben en zelfvertrouwen centraal staan!


THEATERSPORT

Bij theatersport draait het allemaal om snel kunnen improviseren. Het is de afgelopen jaren bekend geworden door televisieprogramma's zoals 'De Lama's' en 'De vloer op’. Tijdens de workshop theatersport maken de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met theatersport. Creativteit, imporvisatie en veel humor en plezier staan centraal!


STREET SOCCER

Streetsoccer wordt gespeeld op een klein veldje waarbij de spelers elkaar, door middel van behendige voetbaltrucs, proberen af te troeven. Straatvoetbal sluit aan bij een populaire lifestyle onder jongeren en is daarmee een perfect middel om sport en beweging binnen deze doelgroep te stimuleren!


FREERUNNING

Kort samengevat is Freerunnen op een sierlijkere wijze van punt A naar punt B komen door middel van salto`s backflip`s en andere trucs. Bij de ckv freerun activiteiten die door ons worden verzorgd staat veiligheid centraal. De workshops zijn lekker laagdrempelig zodat elke leerling mee kan doen en op een leuke en veilige manier kennis kan maken met deze sport!


SOAP ACTEREN

De workshop soap acteren is de perfecte manier voor jongeren om kennis te kunnen maken met theater en acteren. De workshop laat je kritisch naar jezelf kijken en brengt een stukje zelfbewustzijn met zich mee. Je gaat letten op je houding, hoe je praat en hoe je jezelf uit. Plezier en humor staan centraal!


KICKBOKSEN

Kickboksen, ook wel Thai-boxen of Muay Thai genoemd, is een vechtsport met een grote historie die ontstaan is in Thailand. Het is een intensieve sport die goed is voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de workshop kickboksen gaan de leerlingen op een leuke, interactieve en laagdrempelige manier aan de slag met de basistechnieken van het kickboksen.


TIP: DOE EEN WORKSHOPDAG

Een complete dag in het teken van kunst, cultuur en creativiteit!

WAT KOST EEN WORKSHOP?

Hoe meer leerlingen, hoe voordeliger! De exacte prijs is afhankelijk van het aantal workshops en leerlingen. Wij geven je altijd een aantal opties zodat je kunt gaan voor de opzet die het beste aansluit bij jullie wensen en budget.


CJP CULTUURKAART

Als onze workshops en projecten kunnen worden gefinancierd met de CJP cultuurkaart! Ook bieden wij de mogelijkheid resterend budget te parkeren voor het schooljaar erop.


prijs op aanvraag

  • Professionele workshopdocenten
  • Alle materialen en middelen
  • Reiskosten

Enthousiast?

Neem gewoon contact met ons op!

OOK INTERESSANT

Wat wij nog meer doen!

Workshopdag

Een workshopdag is een complete dag in het teken van kunst, cultuur en creativiteit. Jullie kiezen de workshops, wij maken het programma!

Flashmob XXL

De flashmob XXL is een supertof dansproject! Dit project is speciaal (en tevens extra voordelig) voor grote groepen!

Graffiti Festival

Het graffiti festival is meer dan een graffiti workshop.. het is een graffiti feestje! Ideaal voor grote groepen leerlingen!