Graffiti Workshop Bussum

Details

  • Goois Lyceum Bussum
  • Havo, VWO
  • Leerjaar 1
  • 256 leerlingen

Het ​Goois Lyceum Bussum maakt kennis met Street-Art

Op het Goois Lyceum in Bussum verzorgden wij de graffiti workshop aan een heleboel enthousiaste en creatieve leerlingen. Met 10 klassen, 256 leerlingen, 4 graffiti artiesten en heel veel verf.. Dat is wat je nog eens noemt een graffiti schoolproject!

We verzorgden de graffiti workshops in 4 rondes; De eerste 2 rondes met 3 klassen per ronde en de laatste 2 rondes met 2 klassen per ronde. Per klas hadden we 1 "eilandje" opgebouwd; een groot zeil (om de ondergrond te beschermen), met daarop statieven en panelen, een box met beschermende kleding en natuurlijk een heleboel graffiti spuitbussen. Om de leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, verzorgde we ook de uitleg per klas.

Na de interactieve uitleg ging elke klas, onder begeleiding van een workshopdocent, aan de slag met het maken van een graffiti kunstwerk. De leerlingen werkten in groepjes van 3 a 4 leerlingen, wat het extra leuk maakte. Door de (extra) lange kerstvakantie hadden de leerlingen elkaar namelijk lang niet gezien, wat de workshop dus tevens een feestelijke hereniging maakte.

Wij kijken terug op een geslaagd graffitiproject en wij hopen dat de kunstwerken een mooi plekje krijgen op school of bij de leerlingen thuis.

Scott

De leerlingen hebben genoten en wij ook, dank daarvoor. We zullen jullie in de gaten houden.


De activiteiten tijdens dit schoolproject


Ook een leuk project op school organiseren?