3D Pen Workshop Middelburg

Details

  • Calvijn College, Middelburg
  • VMBO, HAVO, VWO
  • Leerjaar 1
  • 172 leerlingen

3D-Pen kunst met de leerlingen van het Calvijn College in Middelburg

Wij hadden de eer om 7 klassen van het Calvijn College in Middelburg kennis te laten maken met de 3D pen. De leerlingen volgden de 1,5 uur durende workshops met hun eigen klas.

We begonnen de workshops met een gedetailleerde uitleg over het gebruik van de 3D-pen. Aan de hand van voorbeelden, definieerden en demonstreerden wij de basisprincipes van het werken met de 3D-pen. Hierna bespraken we de werkwijze en de techniek waarmee je je kunstwerk ook daadwerkelijk driedimensionaal maakt.

Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met het bepalen met het concept voor hun eigen ontwerp. De leerlingen mochten zelf een ontwerp schetsen/bedenken, maar konden ook gebruik maken van onze kant-en-klare sjablonen.

Tijdens deze workshop op school werden wij weer verrast door de creativiteit van de leerlingen. De leerlingen pakte de 3D-pen techniek snel op, wat resulteerde in unieke creaties waar ook wij erg enthousiast van werden.

Al met al was het weer een succesvol en leerzaam schoolproject, met gezellige leerlingen en mooie kunstwerken.

Leuk om te weten: Tijdens onze 3d pen workshops maken wij gebruik van de MyRiwell Advanced 3D pen met LCD. Deze 3D pen is ontworpen om met PLA of ABS plastic 3D-objecten te maken zonder een grote 3D-printer. Hierbij gebruiken wij PLA filamenten omdat deze vrijwel geurloos zijn en gemaakt zijn van biologisch afbreekbare grondstoffen.

Silvia Lammers - de Moor

Hallo Koen, De leerlingen (en docenten) hebben genoten van de workshop. Alles is prima verlopen.


De activiteiten tijdens dit schoolproject


Ook een leuk project op school organiseren?